Hela gänget!

vi hade en fantastiskt kul fest för Lunsan som fyllde 30 . Här har ni mig och mina fantastiska barn!
265228-26

Är detta sant?

Vi Tjejer är fulla hela veckan:

MÅNDAG-ONSDAG
är vi praktfulla.

TORSDAG
är vi förväntansfulla.

FREDAG
är vi beautyfulla.

LÖRDAG
är vi skitfulla och

SÖNDAG
är vi förhoppningvis ångerfulla. 
GRATTIS

i dag blir jag ytterligare ett år äldre, puuh

Näst äldsta dottern fyller 30 år, herregud vad tiden går

STORT GRATTIS "LUNSAN"

Du ser ledsen ut

Tänk att även om man är så sjuk som min mamma är så orkar man bry sig om andra.

En kväll när jag kom hem efter att ha varit på besök på sjukhuset hos henne en stund efter jobbet, ringde hon upp mig och sa

- Pia, jag tycker du ser ledsen ut! är du det?

Jag skulle vilja säga
-Ja det är klart att jag är ledsen, hela mitt liv är upp och ned
men sa istället
-Nej jag är inte ledsen, jag är bara lite trött, och så har jag ju så förbannat ont i ryggen du vet.


mellanskillnad

Jag vill göra ett tllägg

exemplet med priset på läkemedlet var ett  exempel..........men det finns läkemedel med så stor prisskillnad, men det är inte det vanligaste.
Händelsen med damen jag skrev om handlade om mycket mindre, det var själva grejen som gjorde henne så förbannad

detta måste ni bara läsaEn killes berättelse:
Jag har aldrig riktigt kommit underfund med varför mannens och  kvinnans sexualdrift skiljer sig så mycket. Jag har aldrig heller  förstått det där med Venus och Mars. Jag har aldrig kommit  underfund med varför männen tänker med huvudet och kvinnor med sina hjärtan, till exempel.

En kväll förra veckan gick min flickvän och jag till sängs.   Passionen börjar glöda i sovrummet, när hon till sist säger: 'Jag  känner inte för det, jag vill att du bara ska hålla om mig'. Jag  sade 'VA??!! Vad var det där?!'. Så säger hon dom orden alla  pojkvänner fasar att höra: 'Du är inte tillräckligt i kontakt med mina emotionella behov som kvinna, för att jag ska kunna tillfredsställa dina fysiska behov som man'. Hon besvarade min fråga med att säga, 'Kan du inte bara älska mig för den jag är  och inte vad jag gör för dig i sovrummet?'  När jag förstod att inget skulle hända den natten så somnade jag.

Nästa dag så tog jag ledigt från jobbet för att vara med henne. Vi gick ut och åt en fin lunch och gick och shoppade i ett stort, stort onämnt shoppingcenter. Jag gick med henne i affärerna när hon provade flera olika verkligt dyra klädesplagg. Hon kunde inte bestämma sig vilken hon skulle ta så jag sade åt henne att vi tar alla. Hon ville ha skor som komplement till hennes nya kläder. Så jag sa att vi får köpa ett par till varje ensemble. Vi gick sedan till juvelavdelningen där hon valde ut ett par diamantörhängen. Tillåt mig säga, hon var så upphetsad. Hon måste ha trott att jag var ett steg från mentalsjukhuset. Jag började tro att hon testade mig när hon frågade om hon kunde få ett tennisarmband, när hon inte ens kan spela tennis. Jag tror att hon trodde jag var knäpp när jag sa, 'Det går bra älskling'. Hon var nästan nära sexuell tillfredställelse av allt shoppande.

Med ett jättestort leende sade hon till sist, 'Jag tror att det är allt älskling, vi går och betalar'. Jag kunde knappt hålla mig när jag till sist sade: 'Nej älskling, Jag känner inte för det'.
Hennes ansikte blev helt vitt och hennes haka föll till marken med ett förvånat 'VA?' Jag sade sedan: 'Älskling! Jag vill bara att du håller sakerna en stund. Du har inte tillräcklig kontakt med mina finansiella behov som man, för att jag ska kunna tillfredställa dig som kvinna'. Sedan när hon såg ut som om hon skulle döda mig,  fortsatte jag: 'Varför kan du inte älska mig som den jag är  istället för dom saker jag köper åt dig?'
 Tydligen kommer jag inte att ha sex ikväll heller...

lika för alla!

Jag är fruktansvärt trött på en del kunder, särskilt är det damer.

Vi har ett system som är fantastiskt när det gäller läkemedel, ingen behöver betala mer än 1800 kronor för läkemedel innom loppet av 12 månader, förutsatt att det läkemedel man får ingår i högkostnadsskyddet,det är läkemedelsverket som beslutar vilka dessa är.

Apoteket AB är ålagda att erbjuda det billigaste lagerförda läkemedlet med samma substans, om kunden väljer att inte byta till detta får hon/han betala mellanskillnaden själv, helt utanför högkostnadsskyddet.

Jag ska ge er ett exepel
Ett förskrivet läkemedel heter xxxx och det kostar 750 kronor, på apoteket finns ett utbytbart läkemedel som heter yyyy och det kostar 150 kronor, båda innehåller ämnet cccc alltså samma verksamma ämne. Om kunden nu har ett frikort och inte vill byta får hon betala 500 kronor trots frikortet. Det finns ett undantag för detta och det är om det finns medicinska skäl till att utbyte ej ska ske, då ska läkaren meddela oss på apoteket detta på receptet.

Har man otur som jag hade idag så får man höra att
-"jag har faktiskt betalt skatt i 40 år så jag ska ha det som doktorn skrivit"
- det får du om du vill men du MÅSTE betala mellanskillnaden

Tror ni hon lyssnade på min förklaring till detta?
Nä, trodde väl det, folk är förbannat dåliga på att lyssna
Kunden sliter recepten ur handen på mig och går därifrån!

Snackar du kinesiska?

Jag undrar hur folk tänker, i dag hade jag en kund som var asiat av något slag. Han pratade med mig på sitt språk med en aning inblandning av svenska ord, vad tror dom? att vi i Sverige kan alla språk i hela världen?
Det värsta var att vi var oense om betalningen och det var inte helt lätt att lösa med dessa förutsättningar, jag tror han förstod mer svenska än han kunde prata så det löste sig till slut, (tror jag)


Det var två gubbar i norra Sverige som pratade om hur bra det var att kunna fler språk , den ene kunde faktiskt bara svenska och var lite ledsen för det eftersom kompisen kunde flera och påstod att det var bra att kunna, en dag kom en turist till orten och ville fråga efter vägen
Turisten frågade gubben
-pratar du engelska? (på engelska)
-vaa?
-pratar du tyska? (på tyska)
-vaa?
-pratar du franska? (på franska)
-vaaa?

Nästa dag träffade han sin kompis
-du, jag träffade en snubbe igår och han kunde jättemånga språk men inte fan hade han någon nytta av det!

Där ser man, så är det nog :)

hur ska man göra?

När man går på stan stöter man hela tiden på tiggare av olika slag, det är människor som sitter på trottoarerna med små muggar, den är kvinnor som vill "sälja" rosor, det är uteliggare som vill "sälja" faktum som är en tidning, det är folk som sjunger och spelar med intstrumentfodralen framför sig.

Jag skulle gärna hjälpa dom som behöver hjälp, men om jag skulle göra alla tiggare lyckliga skulle jag förmodligen inte ha pengar till mat själv.

Hur gör man?

Hur gör ni?

för alla synder eller?

Vilken jävla dag,
den började med att jag blev väckt av en väckarklocka cirka 07.00, den var INTE min, jag behövde ju inte gå upå så tidigt idag eftersom jag skulle börja jobba klockan 12

I vilket fall gick jag upp och ja......jag gick och pissa som dom säger i Älvdalen, skönt nu kunde jag ju sova en stund till................då ringer telefonen cirka åtta, med min onda rygg försöker jag mig upp lite snabbt,,,,,,,,,men hann inte!!

Sned i ryggen som jag var ringde jag min osteopat och fick en tid, det var det bästa som hänt denna dag för jag blev faktiskt lite bättre efter det.

Efter jobbet åkte jag till sjukhuset för att hälsa på mamma, tog spårvagnen alldeles för sent för att hinna hem till Idol, men ok jag skulle väl inte missa mer än kanske 10-15 minuter. Sjuan kom nästan direkt.

Om detta hänt för flera år sedan så hade spårvagn 7 gått till Redbergsplatsen, men det gör den inte nu längre, jag satt i godan ro tills jag märkte att vagnen tog fel väg och jag hamnade på Gamlestadstorget.
Jag får väl ta en taxi då tänkte jag,,,,tror ni det fanns en taxi i sikte? nä jag fick gå hela vägen hem, men det tog ju bara 20 minuter och Idol hade jag ju redan missat

Det kunde ju varit värre Idol går i repris och imorgon kan jag sova tills jag vaknar av mig själv, alla klockor skall kollas och telefonen ska ur jacket

Bloggtorka!

Det var bättre förr?

Just nu är det riktigt tråkigt........ryggen värker, genomförkyld,sover dåligt.trött mm. mm.
Jag vill att livet ska leka men vet väl att det bara är i drömmarna, men lite roligare borde det kunna vara tycker jag.

Det gäller bara att få dagen att gå och hoppas på att det blir bättre i morgon eller i övermorgon eller någon annan dag :(

Hade tänkt att visa lite kul bilder från Turkiet men tyvärr var kameran mest på hotellet medan jag var någon annanstans.
 
Det har kommit snö i Sälen...............längtar inte tillbaka!

Hemma igen!

Ja, då var man hemma igen, från 34 till 12 grader, det är skillnad det.

Vi har haft det fantastiskt härligt, frånsett den där regniga torsdagen då var det inte så kul kan jag säga, vi var utan ström i över 24 timmar,,men solen sken från klarblå himmel hela fredagen.

Vi har ätit massa gott, druckit massa gott och vi har rökt vattenpipa,,,med äpplesmak,,jag trodde att man fick i sig mycket mindra farliga ämnen när man rökte vattenpipa jämfört vanliga cig men fick höra av en tjej vi träffade att det var mycket farligare med vattenpipa!? Ja,ja man överlever nog det hoppas jag.

Jag befarade ju att jag skulle bryta en nagel som grädde på moset (läs ryggskottet) och mycket riktgt så blev det, nageln fixade jag i Turkiet, så alla är lika långa igen, tur det finns knep att ta till :)

Jag måste erkänna att jag saknat bloggen lite, så nu ska jag kolla in lite  i bloggvärlden

Regn o drivis


Men vad ar detta?
Ý dag har vi inte fatt pa oss bikiný ens.....det har regnat och askat hela dagen.....sa ska det val inte vara?
det varsta ar att det troligen blir samma vader i morgon......och det ar varan sista dag

Tank att en vecka kan ga sa fort....

Som man sager det kunde varit battre! i alla fall i dag

Vi haller tummarna for solsken i morgon

fredag den trettonde ar ýngentýng

Lordag den 29:e borjade med att vý kom isang klockan 04.15 efter ladies night.
Bitttan hade kopt en klanning dagen fore som var aningen for liten som hon skulle byta innan vý kom ivag týll landvetter. Vi raknade ut allt valdigt noga hur vý skulle hinna. En kort tur ner till stan for att byta klanningen var inga problem........... tills hon skulle ta pa sig sýn vita jacka....det sag ut som om nagon spytt pa den....den var full med salsa fran nachotallriken som vý atlt under natten...noga som hon ar hade hon torkat bordet med servetter....och sin jackarm plus att hon passat pa att tappa lite... liksom mitt fram pa jacka. men detta visste hon sa klart inget om hahah

Ýngen annan jacka var medpackad sa det blev ner týll tvattstugan ý 190...stan och klanningen fick vanta.

Val nere i stan med lagom fuktýg jacka parkerade vi mig výd Kopparmarra med vaskorna medan hon sprang till HM
Tiden gick hon kom ju aldrig tillbaka.......jo dar kom hon springande...klanningen bytt och varfor hade det tagit sa lang tid? det var klart att kon var lang och kvinnan framfor henne passade pa att svimma sa det tog extra lang tid.

Nu var vi framme pa Lanvetter cirka tva timmar innan flyget skulle lyfta..det forsta vý fick se var att planet var tva timmar forsenat...kul
-Vi vaxlar lite pengar sa jag
-Nej tyvarr vý har inga turkska lira kvar....sa Forexdamen
-Varfor inte?
-Det ar sa mycket charter dit ýdag...sa hon
Det ar val da dom ska ha mycket pengar eller???

Vi checkade in vý skulle sitta pa plats 13 E och F
-fint nummer det dar........
Val pa planet gick vi mot vara sittplatser....
8...9....10...11....12..........14....15
Va faan det finns ingen 13 sa jag till Bittan och holl pa att skratta ihjal mig...hur ska detta sluta
 
Val framme pa hotellet fýck vý rum nummer 313 dar garderoben var som ett stor saftey box...ýngen chans att varken oppna eller stanga

Vi badade Hamam pa sondag och sen skulle vý till stranden...Bittan skulle ta pa sin nya fýna klanning...den gick annu mýndre pa.......maste vara felmarkt..........
 till stranden klockan 16.30 fýn týd for stranden? Vý výlle ha sand anda ner ý vattnet men det var sa mycket sten ut ý vattnet...det tyckte vý var dalýgt....
-har vill vi ýnte vara sa nagon
-Nej...sa nagon annan
-Ý morgon aker vi till Side istallet....sa nagon
-Ja verklýgen sa nagon annan
en dag ý Alanya racker val
Buss týdýgt pa morgonen týll Sýde
Och sedan ragga boende och sedan ragga skuts týllbaka efter bagaget

Sa nu vet ni alla att vý ar ý Side istallet och det ar jattebra....vý kanner oss hemma
Puss och en solhatt týll er alla
saknar er!!!!

RSS 2.0