Gammal tant är torr

Det utspelar sig på ett ålderdomshem
Varje fredag gjorde tanterna sig fina för att gå till dansen, alla utom Hulda
- men Hulda, nästa vecka kan du väl följa med oss, sa en av damerna
- njaa jag vet inte det, sa Hulda
- men det finns såå mycket unga män där och dom e så trevliga och så duktiga på....ja du vet

Hulda blev lite intresserad och bestämde sig för att följa med
nästa fredag kom och Hulda följde med på dansen  och det slutade med att hon  hade med sig en ung man hem

Under akten sa den unge mannen
- jo Hulda har möjligen inte lite creme?
- KRÄM?  skrek Hulda
- nä du...först gör du ifrån dig "knullninga" sen kan du få fil och flingor

I dag är jag glad!

I dag är en bra dag, dels har jag läst en hel del roliga bloggar och fått skratta lite,sedan har min äldsta dotter kommit hit med sina små "gofisar", dom är på en liten semesterrunda och det glädjer mig att dom stannade till här.

I övrigt är det mesta sig likt, dvs det händer inte särskilt mycket kul, men jag kommer igen :)Arg i dag också

I torsdags åkte jag med min mamma till Salgrenska för en del kontroller och undersökningar,
väl där så tyckte ansvarig doktor att hennes hjärtastatus var för dåligt för en operation, så behandlingen kan "bara" bli strålning.
Eftersom hon samlar på sig vätska ville han att man skullle försöka "fixa" till hennes status lite så i går sa han att man skulle flytta henne till Borås, varför til borås frågade jag och fick till svar att hon tillhör Älsborgs Län och då blir det Borås.

Jag trodde mig veta att man i dagens läge har rätt att välja vårdcentraler och sjukhus, men det höll han inte med om.
På eftermiddagen transporterades vi till Borås, senare på kvällen ringde jag för att höra hur allt var och ville också veta vad dom tänkt sig att göra eller för den delen redan gjort.
Svaret var att inget var gjort, så typiskt.

Nu på morgonen tänkte jag att jag måste kolla detta med valfriheten och första sökningen på nätet står det:
Du som tillhör Västra Götalands regionen har rätt att välja ...........
Fan va arg jag blir, nu har jag som sitter i Göteborg cirka 14 MIL tur och retur att köra för att komma till min mamma i stället för 15 MINUTER med spårvagn.

Jag kommer att bli en "jobbig" anhörig
Blir man inte förbannad på spårvagnstanter så blir man det på hela systemet!!

Hon har inte fått nå´t på länge!

I dag på morgonen skulle jag åka till sjukhuset, jag tog spårvagnen från Redbergsplatsen och där mötte jag surkärringen.......
Jag stämplade mitt 100-kort och det blev minus (alltså jag blev skyldig pengar) jag gick till föraren för att betala mellanskillnaden, jag lämnade fram mitt kort, hon tittade arg på mig och sa
- det får du göra i myntapparaten!!! (morr), hon drog igen den lilla luckan med höger hand som om hon knockade nån
- ok, sa jag samtidigt som jag såg att jag hade inga mynt.
Jag knackade på rutan i samma ögonblick som hon startade vagnen..........men nu djävlar......hon tvärnitade spårvagnen, jag flög fram mot rutan och tillbaka.......hon slet upp luckan igen och stirrade på mig
- jag har inga mynt, sa jag ....(nu slår hon väl mig)
- hur gör jag då?
- DU FÅR VÄL VÄXLA, nästan skrek hon
- ok, kan man göra det i myntautomaten??
-NEEEJJJ
pang igen med luckan och iväg.
I ursinne gick jag och satte mig, vilken förbannad subba....jag satt och hoppades på att det skulle komma på en kontrollant så jag fick berätta det för nån, men ingen sådan kom.
Detta innebar att jag åkte utan att ha betalat fullt, men i ärlighetens namn ska dom inte ha betalt för en så dålig tjänst!?
 
Strax innan vi kom till hållplatsen före huvudingången, sa högtalaren "SS huvudingången" och en gammal tant reste sig för att gå av, men hon kände inte riktigt igen sig så hon gick fram till föraren för att fråga om det verkligen var rätt......................behöver jag säga hur hon blev bemött?

Denna fula kärring (i min egen ålder) var bland det värsta jag mött, hon ska vara hemma med skurtrasor, inte bland folk!!

Hoppas alla får en trevlig helg alla utom surkärringen :)

Tuttförstorare!?

image7

Så klart den gick igenom!!!!

Jag funderar på att byta bil, men vet inte om jag kan skiljas från denna lilla pärla!?

Det är härligt och kul med cab, men det är ju så sällan man kan cabba ner eftersom det mestadels regnar eller är dåligt väder på annat sätt.  Jag  har dessutom ingen aning om vad jag i så fall vill ha för bil, nu har jag kört beetle i snart sju år, cabben sedan 04 och innan dess en hel.,den var röd och jättefin den också.

Själv kallar jag det min tuttförstorare.......ja ni vet killarna har ju "k...k förlängare", jag behöver ju egentligen inget sådant för jag är ju inte ute o raggar så mycket :)

Ni ser väl den lilla "fula" katten som sitter vid bakskärmen, det är min...hon är inte särskilt fin men väldans go när hon inte hugger :)

Körförbud!! ojdå

Jag fick ett brev där det stod att min bil är belagd med körförbud!!!
VARFÖR?
Jo så här är det......för evigheter sedan fick jag en tid för besiktning, ja jag menar för evigheter sedan, det var nog i början av maj tror jag. Denna lapp la jag snyggt på nå´t bra ställe och fem minuter senare var den glömd.

I helgen fick jag ett brev som L-A hade med sig och där stod det så fint att min nästan nya (04:a) bil som bara gått fem tusen mil inte fick köras längre, detta gällde från och med 1 juli, jag har ju varit i Göteborg sedan den 26 juni så ni fattar ju att inte jag fått brevet dit jag är.

Så nu har jag alltså kört med körförbud i nästan tre veckor, vilken tur att jag inte blivit stoppad av farbror polisen :)
I morgon ska jag besiktiga den, det var himla smidigt att beställa tid på nätet.

Särbo igen

Det svänger fort i livet, nu är jag särbo igen, vi har som sagt haft en riktigt trevlig helg, varit på stan och shoppat, mest till L-A, vi har käkat indiskt, kinesiskr,kräftor och avslutade idag med en dagens plattfisk på Lassemajas krog på Marstrand, det sistnämda var inte bara gott det var svindyrt också, två personer ...en drack vatten en drack cola det gick på 473 spänn!!
Man får skylla sig själv när man ska leka med "yetsettare" och turister haha.
Nu har han kommit  tillbaka till sina "tassemarker" och jag är kvar i stan. Han berättade att det var miljoner knott när han kom hem till Sälen......där avundas jag inte honom.


"Kopparmärra"

I går var vi först på Star of India och  käkade indiskt och det var väldigt gott, öven om indisk mat inte är det jag helst äter. Det är en liten krog och det var lugnt och skönt att sitta där. Vi fortsatte till avenyn och vi strosade runt ett tag för att senare hamna på Brasseri Lipp där vi drack irish coffe, och den var så himla go att vi tog en till, ja faktiskt två på raken :)
När vi var på väg till den indiska krogen gick vi förbi Kopparmärra och jag försökte vara lite guide för sambon
- det här är kopparmärra, sa jag
L-A stannade till, kollade i skrevet på hästen och sa
-nää du .....där har du allt fel
- va? den heter visst kopparmärra, sa jag bestämt, det borde väl jag veta!!
- ja skit samma vad den heter, sa han men inte fan är det en märr
Jag kollade naturligtvis och visst ,där såg jag  "grejerna"  på hästen , det e ju en hingst!

Statyn är av koppar och cirka 12 meter hög och har stått i Göteborg sedan början av nittonhundratalet, det är en maffig staty, den föreställer som namnet säger en häst med ryttare och jag tror det är Karl den lX. som sitter på.

Kvällen var riktigt trevlig så det var kanon att L-A kom hit.

Sambo igen

I går kväll kom min "särbo" hit så nu ska vi vara sambo tills på söndag igen :)

Just nu sitter jag nyduschad och vi ska ut och göra stan i kväll, det ska bli sååå trevligt, det är jag värd, jag har inte roat mig på flera veckor så nu jävlar............
Jag kommer att stanna i götet ett tag till hur länge vet jag inte ännu, det kommer att hända grejer med mamma, operation strålning och diverse, tyvärr vet vi inte ännu när det ska starta, men jag vet att jag behövs här.

Ni som eventuellt läser detta inlägg, jag hoppas ni får en lika trevlig kväll som jag tänker ha

kRAM  till er alla

Citat

"Make up är kvinnans hopp om att män inte läser mellan raderna"

Jag har blivit särbo

Jag och min sambo har  blivit särbo, vi har varit ifrån varandra i två veckor idag, tänk vad tiden går när man är lycklig ....brukar man säga, den går fort oavsett som jag ser det. Det är första gången i mitt liv som jag är särbo faktiskt.

Skämt å sido så är det en konstig situation, vi är inte vana att vara ifrån varandra så länge.
Det värsta med att vara "hemma" så länge är att jag inte riktigt vet vart jag hör hemma, här "hemma" i Göteborg eller "hemma" i Sälen, jag tror jag blir lite szitsofren av det här.

Jag arbetar numer som hembiträde och sällskapsdam, och om det inte varit för att mamma är sjuk så hade det nog kunnat vara ett rätt trevligt arbete, men förmodligen alldeles för dåligt betalt

Linnéa

image8

Detta är Linnéa, två år.
Igår var hon med sin mamma,pappa och storasyster Wilma i Orsa björnpark, denna lilla unge är så snäll så hon har givit bort ALLA sina nappar till björnmammans bebisar. Hon har haft svårt att somna två kvällar nu men ......hon har gjort det.  
Björnmamman å sin sida var också snäll, hon gav Linnéa en fin dockvagn som tack för napparna, tänk va dom hittar på.
Lycka till med detta projekt!

Det hårda livet!

Det är tur att man inte vet vad som ska hända, för då hade man naturligtvis gått omkring och väntat in massa saker både roliga och ibland kanske tråkiga också.

Men just nu önskar jag mig verkligen ett facit om inte för hela livet så för ett tag framöver. Det är vansinningt jobbigt att inte veta, och nu snackar jag om min mammas hälsa och prognos och tillsammans med det min egen del i det.
Vi ska till Sahlgrenska på torsdag och då få  mer besked om hennes sjukdom, hur aggresivt det är, hennes behandlingsalternativ (om det finns sådana, men det tror jag) hennes chans till bot och så vidare
När vi varit där hoppas jag verkligen att allt känns bättre, även om beskeden inte blir positiva så får vi i alla fall lite mer konkret veta vad som ska hända och när det ska ske.


.

Citat

I kväll när jag läste zanahorias blogg där hon undrade från vilken planet karlar egentligen kom ifrån kom jag ihåg ytterligare ett citat

"Om man kan skicka en man till månen varför inte skicka dit allihop"

Men jag tror att jorden skulle varit fan så trist utan alla män! Man har ju mött alla sorter och visst...... en del kunde man väl skicka dit för gott.
Ärligt talat så är dom ju bra förutom deras enda två fel.........

"allt dom gör och allt dom säger"

Tro nu inte att jag står för allt jag skriver  ( i alla fall inte varje dag ) men jag tycker det är rätt kul :)


Citat
"Det finns inget som kan ta bort leendet från en mans läppar så snabbt som en kökshanduk i handen på honom"

Jag har blivit "tagen"

Zanahoria har tagit mig...uhhhh.... va hemskt,ska jag behöva avslöja underliga saker om mig själv?
ok här kommer det

1:
Jag röker varje dag
Jag hatar att röka
Jag hatar rökare
Jag tycker det luktar skit av folk som röker ( inklusive mig själv)

2.
Jag blir hur ilsk som helst när folk klagar över att det är för varmt

3.
Jag måste snooza minst en halv timme innan jag går upp på morgonen

4.
Jag kör alltid för fort, har jag bilen med mätning av medelhastighet så måste jag förbättra resultatet från förra gången

5.
Jag går aldrig ut omålad, med det menas aldrig utan mascara, så det kanske inte är så farligt

6.
Jag somnar aldrig utan att sätta på radion

Jag utmanar
ejmis
neverkeso
ischa01
amali

 
Reglerna för denna "tagning" kan/ska ni läsa på zanahoria.bloog.se så slipper jag skriva dom  :)

Nu har hon flyttat

image6

Äntligen har hon flyttat ut!
Hon har bott hos oss sedan i julas, skjuten i höstas av min bestialiske sambo :) hon var för övrigt pejlad så vi vet att hon hette Strandli och hon var åtta år.
Jag minns när han hade skjutit henne, jag var i Göteborg då och satt hos optikern när min mobil ringde, han var överlycklig att jakten hade lyckats och han hade äntligen fått skjuta björn.
Ja sådana är dom jägarna, som tur är han en vänlig själ i övrigt.
Jag trodde inte det var sant när han sa att den skulle stoppas upp och när den kom hem till oss fick den bo i vårt vardagsrum!!??  Ett tag sa jag att han fick välja mellan henne och mig, han lovade att hon skulle stanna ett kort tag.
Jojo, det blev ett halvår, men nu äntligen är hon borta.
Kanske kommer jag att sakna henne trots allt, vi får se när jag återvänder hur det blir, det var faktiskt en vacker björn.

RSS 2.0