RECEPT PÅ GOA GREJER
GAMBASRÄKOR till två eller fyra personer
200 gr skalade räkor helst gambas eller andra större räkor
3-5 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
en liten spank peppar
salt
finhackad persilja
skala och skiva vitlöken
skiva pepparn i tunna skivor ta bort kärnorna
värm olja på spisen eller i ugnen på hög värme i en eller flera ugnsäkra formar
när oljan börjar koka lägg i vilök och pepparn
när vitöken fått färg lägg i räkorna och sautera i cirka 3 minuter då är räkorna klara
ta räkorna ifrån värmen och garnera med persiljan
servera puttrande
Baguette till detta som du doppar i den goa vitlöksoljan
UNDERBART GOTT!
Räkor i vitlök är bara SÅ GOTT!!!
Jag har alltid frysta "gambas" hemma, köper dom på Konsum, jättegoa.
Älskar räkor i vitlök, får jag dessutom en kall öl till så är allt perfekt :)