RECEPT PÅ GOA GREJER

GAMBASRÄKOR till två eller fyra personer

200 gr skalade räkor helst gambas eller andra större räkor
3-5 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
en liten spank peppar
salt
finhackad persilja

skala och skiva vitlöken
skiva pepparn i tunna skivor ta bort kärnorna
värm olja på spisen eller i ugnen på hög värme i en eller flera ugnsäkra formar
när oljan börjar koka lägg i vilök och pepparn
när vitöken  fått färg lägg i räkorna och sautera i cirka 3 minuter då är räkorna klara
ta räkorna ifrån värmen och garnera med persiljan
servera puttrande

Baguette till detta som du doppar i den goa vitlöksoljan


UNDERBART GOTT!

image3


Kommentarer
Postat av: ejmis

Räkor i vitlök är bara SÅ GOTT!!!

2007-06-09 @ 23:54:16
URL: http://ejmis.blogg.se
Postat av: Pia

Jag har alltid frysta "gambas" hemma, köper dom på Konsum, jättegoa.

2007-06-10 @ 09:15:30
URL: http://mammipiha.blogg.se
Postat av: Pia

Älskar räkor i vitlök, får jag dessutom en kall öl till så är allt perfekt :)

2007-06-10 @ 09:43:05
URL: http://www.zanahoria.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0