Recept

Kantarellsoppa a la Pia, för er som inte kan komma till mig och äta den :)


Först måste man ut i skogen :) sen börjar man

1 liter grädde ( ja ni läser rätt)
500 gram gula kantareller
en gul lök
0.5 dl kycklingfond
vitt vin eller sherry
salt o peppar
ev 1 tsk hel kummin

Finhacka löken och bryn den i smör tillsammans med svampen ( om ni gillar kummin låt den bryna med)
tillsätt grädden och låt det koka ihop en stund
sedan ska kycklingfonden och två dl. vatten i
låt soppan koka i 10-15 minuter (minst)
smaka av med vin eller sherry efter tycke och smak (eller ta det som finns kvar i flaskan om det bara är en liten skvätt kvar, bättre lite än inget :) )
salta o peppra lite efter tycke
om  man vill kan man reda av med lite maizena

Vill man kan man göra den på magrare grädde men det tycker INTE jag att man ens ska tänka på

Ja, det var det, hoppas den smakar

Kommentarer
Postat av: Pia

du tycker säkert det är gott om du testar (förlåt)
vad gäller mina ändringar så var jag tvungen, man kunde ju tro att jag varit full när jag skrev, haha

2007-08-29 @ 23:41:36
URL: http://mammipiha.blogg.se
Postat av: äm

som sagt. jag gillar ju inte kantareller. men det låter ju skitgott. och såg att du hade rättat lite på det förra ;) Puss!

2007-08-29 @ 23:43:34
URL: http://.amali.blogg,se
Postat av: äm

ja lite kanske. fast mer berusad än full ;)

2007-08-29 @ 23:51:04
URL: http://.amali.blogg,se
Postat av: Helen

Olala detlåter ju helt supergott förstår att smaken blir därefter med den mängden grädde.
Ha en bra dag

2007-08-30 @ 07:23:52
URL: http://qristall.blogg.se
Postat av: Pia

Ska det va så ska det va....mycket grädde. Men som sagt frua...vi som kommer tänker inte äta de närmaste dagarna så nu är det bråttom...

2007-08-30 @ 15:29:29
URL: http://zanahoria.blogg.se
Postat av: F

Oj, oj, det låter nästan syndigt gott. Nu måste jag helt enkelt ut och plocka kantareller!

2007-08-30 @ 19:55:12
URL: http://neverkeso.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0